Det tar tid att läka, låång tid !

Good things take time !

Den har man hört förr, men ändå är det så svårt… För alla vill ju må bra NU, inte nästa vecka eller till sommaren eller hujeda mig om ett år!

Men precis som utmattningen inte uppstod över en natt så försvinner den inte heller över en natt. När vi tittar i bakspegeln är det vanligt att vi inser att utmattningen fanns där långt innan vi förstod att den fanns där. Så var det för mig, jag hade varit utmattad i 1,5år innan min kropp gav upp helt och jag förstod. Den tiden låg jag liksom och guppade i vattenytan och fick in lite syre då och då innan jag sjönk.

Men ändå ville jag bli frisk NU, helst igår. Jag var så otålig, och det hjälpte ju inte alls att vara det. Allt kämpande, allt googlande, allt sökande efter ”DET som skulle göra mig frisk”. En tid tror jag att det tog mera än det gav, mitt sökande.

Jag hittade yogan tidigt, andra veckan efter kraschen. Och jag höll fast vid den, lite i perioder till en början. 2 månader efter kraschen fick jag en 2 veckors retreat i Thailand av maken. Och där förstod jag att det jag sökte fanns inom mig.

Men jag hittade inte det jag sökte inom mig, inte direkt och jag blev otålig, jag tvivlade. Men Yogan fanns med under åren som kom.

Nu när jag har lite perspektiv på allting så ser jag att det kom väldigt smygande successivt, jag började känna lite här och lite där. Lte kontakt med min puls, mitt andetag, lite sporadiskt… sen tillbaka i tankesnurret, in i huvudet, tvivlade… Yogade lite till, fick kontakt igen. Tankesnurret tystnaden en stund. Kände inte tänkte.

KÄNDE VAD JAG KÄNDE, wow! Plötsligt tänkte jag inte ut vad jag kände! (Hade nån sagt att jag tänkte ut vad jag kände för 4 år sen hade jag blivit arg, men nu inser jag att det var så.) Jag levde helt uppe i mina tankar och var bortkopplad från min kropp.

Det var först i höstas som det riktigt stora genombrottet kom, det kom under en MediYoga stressretreat med Elisabeth Engqvist. Där fick jag total kontakt med mitt inre och det blev så lugnt och tyst. Jag har inte tvivlat en dag sen dess, Yogan läker, och jag har yogat varje dag sen dess. Jag checkar in i min kropp dagligen, tack Elisabeth.

Det tar tid att läka, lång tid, MEN det går.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *